Teruk Kena Kecam Sebab Promosi Produk Sampah, Individu Dalam Video Tampil Beri Penjelasan

Susulan dikecam oleh netizen berhubung video promosi produk dew4sa, salah seorang individu dalam video tersebut tampil memberi penjelasan.

Dalam kenyataan dimuat naik di Instagram, Andika Putera berkata, video promosi itu sekadar lakonan sahaja dan skrip itu juga disediakan oleh pihak produk berkenaan.

Tengok kat fb, kena kec4m teruk2 . Saya tengok senyap sahaja. Siapa yang kenal saya depan, support saya, saya nak cakap terima kasih sngt sngt. Video @sp3m_juzz itu adalah lakonan dan script diberi kepada saya dan @nadiraisaac . L0v3biite semua tu makeup sahaja. Tak betul pon. Bayaran kepada kami berdua pon sangat lumayan untuk 1 video yang panjang hanya 1 minit. Kalau korang tempat Dika pon, korang akan akik jugak tawaran berlakon untuk produk @sp3m_juzz ni. Siapa yang kenal Dika depan2 tahu Dika ni macam mana. Sosial media dan real life sangat2 lah fake! Jangan nilai orang dalam media sosial. Dika pon tk pernah nak nilai orang dalam ig or fb je, sebab depan mata dika sendiri, dika dah jumpa ramai gila orang dalam ig lain, depan2 yaAllah lain sngt sngt. So, Don’t judge book by cover

“Tengok kat Facebook, kena kec4m teruk-teruk. Saya tengok senyap sahaja. Siapa yang kenal saya depan, support saya, saya nak cakap terima kasih sangat-sangat.

“Video itu adalah lakonan dan skrip diberi kepada saya dan Nadira Isaac. Love bite itu semua make up sahaja. Tak betul pun. Bayaran kepada kami berdua pun sangat lumayan untuk satu video yang panjangnya hanya satu minit.

“Kalau korang di tempat saya pun, korang akan ambil juga tawaran berlakon untuk produk itu.

“SIapa yang kenal saya depan-depan, tahu saya ni macam mana. Social media dan real life sangat-sangatlah fake! Jangan menilai orang dalam media sosial. Saya pun tak pernah nak menilai orang dalam Instagram atau Facebook je sebab depan mata saya sendiri, saya dah jumpa ramai gila orang dalam Instagram lain, depan-depan ya Allah lain sangat-sangat. So, don’t judge book by cover,” katanya.

Sementara itu, di Instagram Nadira Isaac juga turut berkongsi kenyataan yang sama.

Terdahulu, video Andika dan Nadira mempromosikan produk dewasa dengan menggunakan dialog kurang sesuai mencetuskan pelbagai reaksi netizen yang mengganggap mereka tidak sensitif, seolah-olah mengajak masyarakat melakukan hubungan intiim sebelum berkahwin.

Dengan dialog yang tidak bersesuaian, penampilan yang s3ksi sehingga menampakkan bahagian yang tidak sepatutnya membuatkan netizen berasa jiijik dengan video tersebut.

Berdasarkan video, si lelaki itu memaklumkan bakal isterinya tidak pernah mengadu apabila mereka melakukan hubungan kel4min, semenjak dia menggunakan produk tersebut.

Malah dia turut menyarankan rakan wanitanya menggunakan produk itu untuk teman lelaki, sk4ndal atau bakal suaminya kelak.

Lulus kkm ke ubat ni,marketing dia tahap apa ni gais .. tak malu ke

Posted by Awatni Channel on Saturday, November 16, 2019

REAKSI NETIZEN

Pihak berkuasa sewajarnya mengambil tindakan terhadap pihak yang mengeluarkan video seperti ini termasuk mengenakan tindakan terhadap individu yang berlaku dalam video tersebut kerana ia jelas sekali merosakkan minda masyarakat.

Bukan itu sahaja, video seperti itu seperti mengajak anak-anak muda melakukan s3ks bebas yang akan mengakibatkan penularan penyakit berbahaya seperti H1V.

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!!

Sumber : Awatni Channel, thereporter

PERHATIAN: Pihak Kualalumpur Viral  tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Kualalumpur Viral juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*