Terkini

Mat rempit rempuh kerusi meja kerana takut dicekup

Tindakan meloloskan diri kerana takut ditahan oleh pihak berkuasa, lelaki bermotosikal nekad merempuh kerus dan meja di kedai makan bertempat di Persiaran Raja Muda , Pelabuhan Klang pada Isnin lalu.

Pihak berkuasa turut membuat laporan untuk siasatan mengikut Seksyen 42(1) Akta Pengankutan Jalan 1987.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, Asisten Komisioner Cha Hoong Fong berkata kejadian jam 3 pagi, ketika Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik menjalankan Operasi Ambang Tahun Baharu 2024.

Katanya, beberapa anggota telah ditempatkan bagi mengawal kawasan tertentu bertujuan menyekat laluan supaya kumpulan samseng bermotor tidak bejaya melepaskkan diri.

“Semasa serbuan dijalankan terdapat samseng jalanan bersaing semasa sendiri untuk menguji kelajuan motosikal masing-masing, dan kemudiannya cuba melarikan diri daripada ditahan,

“Sebuah motosikal jenis Yamaha Y15 ditunggang laju dan berbahaya oleh seorang lelaki cuba dihalang, namun dia berjaya meloloskan diri,

“Penunggang tersebut turut merempuh kerusi dan meja pelanggan yang berada di hadapan sebuah restoran,” katanya memetik laporan, Berita Harian.

Susulan itu, sebarang saksi melihat kejadian boleh tampil untuk membantu siasatan lanjut.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top