Terkini

Perkhidmatan Bas GOKL percuma buat warga tempatan

BERITA baik buat pengguna pengangkutan awam apabila Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menyediakan perkhidmatan bas GOKL secara percuma buat warga tempatan.

Menurut perkongsian DBKL menerusi aplikasi X, pemegang kad pengenalan (MyKad) dikehendaki untuk membuat pendaftaran terlebih dahulu supaya mempunyai rekod data sbagai pengguna pengangkutan awam.

Terdapat tiga lokasi kaunter pendaftaran iaitu Hentian Bas Kuala Lumpur City Centre (KLCC), Hentian Akhir Titiwangsa (Pekeliling) dan Hentian Akhir Pasar Seni dibuka dari pukul 7 pagi hingga 12 tengahari dan 2 petang hingga 7 petang.

Selain itu, kaunter pendaftaran secara berkala juga dibuka secara berkala di Lobi Menara DBKL 1 pada setiap hari Rabu, pukul 9 pagi hingga 4 petang.

Oleh kerana populasi masyarakat yang kian meningkat, sedikit sebanyak perkhidmatan yang disediakan itu membantu mereka yang tidak mempunyai pengangkutan sendiri untuk bergerak ke tempat kerja atau ke destinasi ingin dituju.

Unuk sebarang pertanyaan, sila hubungi 03-20282314 (mengikuit waktu perjabat) atau emel kepada : [email protected]. — KL VIRAL

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top