Terkini

Pelajar Uzbezkistan dirogol dan disamun, dua anggota polis ditahan

DUA anggaota polis telah ditahan kerana merogol dan samun pelajar warga asing dari Uzbezkistan di Bukit Ampang View baru-baru ini.

Susulan kejadian tersebut, sepasukan pegawai dan anggota dari Bahagian Siasatan Jenayah Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Ampang Jaya berjaya menangkap kedua-dua suspek berpangkat Konstabel dan Lans Koperal pada Rabu.

Ketua Polis Selangor Datuk Hussein Omar Khan telah mengesahkan tindakan tersebut.

“Kedua-dua suspek berumur 24 dan 31 tahun itu ditahan kerja sementara siasatan jenayah lanjut dan siasatan tatatertib akan dijalankan,” katanya kepada Bernama pada Jumaat.

Beilau turut berkata, pihak polis juga akan mengambil keterangan kesemua individu yang terlibat termasuk penyelia bagi kedua-dua anggota polis itu.

Sebelum ini, pada hari kejadian, kedua-dua anggota polis berpangkat Konstabel dan Lans Koperal itu dipercayai mengalihkan perhatian dengan membawa rakan lelaki pelajar itu ke tempat berasingan untuk pemerasan duit sebelum seorang daripada mereka bertindak merogol mangsa.

Supek kedua-duanya direman hingga siasatan lanjut dijalankan mengikut Seksyen 376 Kanun Keseksaan dan Seksyen 395/397 Kanun Keseksaan.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top