KUALA LUMPUR: Menyambut Hari Kemerdekaan Malaysia ke-68, kumpulan muzik anak muda tempatan, BluntSheep, tampil dengan mini album baharu berjudul Di Puncak Dunia, hasil kerjasama bersama Padu Records.
Teruskan MembacaAlbum ini memuatkan empat buah lagu, dengan single utama bertemakan patriotik bertajuk Di Puncak Dunia. Lagu ini membawa mesej perjuangan, perpaduan, serta semangat Malaysia yang mahu terus bangkit di mata dunia.
Lebih menarik, pelancaran album ini turut mendapat sokongan Kementerian Komunikasi dan MyCreative Ventures di bawah dasar Kerajaan Madani. Sokongan itu bukan saja membuktikan kesungguhan kerajaan mengangkat bakat tempatan, tapi juga usaha mengukuhkan lagi industri kreatif negara.
“Album ini lahir daripada rasa cinta terhadap tanah air. Walaupun berbeza, rakyat Malaysia tetap sejiwa demi mengangkat martabat negara. Kami harap karya ini dapat memberi inspirasi bukan saja di Malaysia, tapi juga di luar negara,” kata BluntSheep dalam kenyataan rasmi.
Mini album Di Puncak Dunia menampilkan empat lagu: Di Puncak Dunia, Lelah, Cinta Paling Hebat dan Hanya Dia, dan kini boleh didengarkan di semua platform penstriman digital utama.
BluntSheep sendiri dianggotai tiga anak muda berusia 18 tahun iaitu Atta Rumnan, Umar dan Moses, manakala pemain bass mereka, Dzaff, kini berehat seketika untuk fokus pada pelajaran.
Dengan visi yang jelas dan semangat besar, BluntSheep percaya mini album ini mampu jadi batu loncatan untuk mereka menembusi pasaran antarabangsa, sekali gus membawa nama Malaysia ke puncak dunia.
 
				















