Terkini

Fahmi ucap tahniah kejayaan filem animasi ‘Horologist’

Menteri Komunikasi dan Digital, Ahmad Fahmi Mohamed Fadzil mengucapkan tahniah kepada pengarah filem animasi pendek ‘Horologist’, Jared Lee yang memenangi anugerah Animasi Terbaik di Festival Comic-Con San Diego di Amerika Syarikat, pada Selasa.

Fahmi menerusi hantaran di Facebook berkata, kemenangan itu merupakan pencapaian besar untuk industri animasi negara memandangkan ia filem animasi Malaysia pertama memenangi anugerah itu.

“Di pihak Kementerian Komunikasi dan Digital, kami berbangga kerana beliau memanfaatkan geran daripada Perbadanan Ekonomi Digital Malaysia (MDEC) untuk mencipta adaptasi animasi ini. Sekali lagi, tahniah Jared Lee!” katanya.

Sementara itu, Lee menerusi hantaran di Instagram @jaredle3 menzahirkan penghargaan buat MDEC dan Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia (Finas) yang menyumbang kepada kejayaan itu.

“Tiada kata selain ribuan terima kasih kepada semua yang meluluskan projek ini dan semua yang menyokong manga (komik) tersebut.

“Kawan-kawan, keluarga dan isteri yang percaya dalam cerita-cerita yang saya ingin sampaikan dan visi yang tidak dapat saya gambarkan dengan baik dalam perkataan. Akan terus berusaha selagi mampu,” katanya.

Pelbagai

Scroll to Top