Terkini

Zizan Razak buat kejutan hadiahkan ibu kereta sama harga lebih RM300,000

SELEBRITI versatil, Zizan Razak membuat kejutan kepada ibunya, Anai Ibrahim dengan menghadiahkan wanita itu sebuah kereta mewah jenis Mercedes Benz GLC300 bernilai RM 378,888.

Menerusi video tular berdurasi tiga minit 11 saat, Zizan bersama abangnya terlebih dahulu membawa ibu mereka ke sebuah pusat pameran kereta kononnya untuk melihat sementara menanti waktu berbuka puasa.

Dalam video berkenaan, ibu mereka dilihat merakamkan beberapa buah kenderaan di situ dan mengakui amat menyukai kereta tersebut.

“Seri (jurujual) ajak lihat baru, kot-kot berkenan. Sementara menunggu waktu berbuka, apa salahnya tengok. Bukan kena bayar pun, tapi waktu ini ibu langsung tak perasan apa-apa.

“Mungkin masa ini, hati ibu berkata, bertuahnya orang yang dapat kereta yang ibu idamkan,” kongsinya.

Keadaan bertukar sebak apabila Zizan yang berpakat dengan jurujual kemudiannya membawa ibunya melihat kereta ditutupi dengan kain hitam berserta reben besar, namun ibunya tidak dapat menangkap petunjuk diberi sehingga skrin di depan kereta tertera namanya.

Bagaimanapun, Anai tidak dapat menahan sebak lalu mengalirkan air mata sambil memeluk Zizan sebagai tanda ucapan terima kasih.

“Masa ni pun sebak lagi, dah berjaya ibu miliki kereta idaman, hadiah daripada Zizan.

“Alhamdulillah, Along bangga dengan adik sebab banyak tolong kami. Kami sayang awak, adik,” tulis Hafiza.

Video berkenaan telah menarik perhatian ramai dan rata-rata mendoakan rezeki Zizan semakin murah selepas ini kerana selalu berbakti kepada ibu. — KL Viral

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top