Terkini

133 pembayar cukai bawa pulang hadiah Bonanza Cukai Taksiran DBKL

SERAMAI 133 pembayar cukai taksiran berjaya memenangi hadiah Bonanza Cukai Taksiran Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) 2024 yang diadakan di Menara DBKL 1, Jalan Raja Laut, Kuala Lumpur pada Selasa.

Pemenang berjaya membawa pulang kereta, motosikal, basikal elektrik, tablet, dinar emas serta pelbagai barangan elektrik yang keseluruhan hadiah bernilai RM390,000.

“Para pemenang tersebut telah dipilih melalui sesi cabutan bertuah yang disiarkan secara langsung di Facebook rasmi DBKL pada 21 Mac lalu,” jelasnya menerusi kenyataan pada Selasa.

Inisiatif tersebut merupakan cara DBKL menghargai pemilik harta yang membayar cukai taksiran dan tidak mempunyai sebarang tunggakan.

Selain itu, inisiatif ini turut menarik pemilik akaun yang mempunyai tunggakan untuk menjelaskan cukai taksiran mereka.

Dalam pada itu, DBKL turut mengucapkan terima kasih kepada semua pemilik harta di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang telah memberi komitmen untuk menjelaskan bayaran cukai taksiran pada setiap tahun.

Ini kerana ia merupakan nadi kepada pelaksanaan pembangunan dan pengurusan bandaraya Kuala Lumpur yang lebih cekap dan efisien. — KL Viral

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top