Terkini

Teh Hijau Kuala Lumpur edisi Julai turut diserikan dengan Jualan Rahmah barangan keperluan asas

JUALAN Rahmah akan turut menjadi salah satu aktiviti yang disertakan dalam Teh Hijau Kuala Lumpur Edisi Julai 2024 yang akan diadakan pada Sabtu depan.

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL), aktiviti Jualan Rahmah tersebut akan bermula pada pukul 9 pagi hingga 5 petang.

Antara barangan yang akan dijual sepanjang aktiviti penjualan tersebut termasuk beras import 5 kilogram (kg), minyak masak 5kg, tepung gandum 1kg, santan 200 mililiter (ml), telur ayam 30 biji, sardin, susu pekat dan serbuk bancuhan air 3 in 1.

Selain Jualan Rahmah, aktiviti lain yang turut tersedia dalam program Teh Hijau Kuala Lumpur termasuk booth Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN), aktiviti 1 Komuniti 1 Kitar Semula dan pelbagai aktiviti menarik yang lain.

Dalam pada itu, Jabatan Belia Sukan Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur (WPKL) turut mengadakan beberapa aktiviti menarik bersama mereka sempena Teh Hijau Kuala Lumpur.

Antara aktiviti yang diadakan termasuk Cycling Simulation, dimana perserta boleh memecut basikal sekuat hati dalam cabaran masa anjuran Kelab Clever Speda!

Selain itu, peserta turut boleh mencabar diri mereka dengan aktiviti berbasikal hasil kolaborasi dengan Institusi Sukan Negara dengan aktiviti Blazepod Challenge.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top