Terkini

Dulu terpaksa tinggal dalam kereta kerana hutang, kini lega hutang RM1.2 juta sudah selesai bayar 

PERNAH tular tinggal di dalam kereta Proton Wira, pemuda yang juga penyanyi Ariff Peter akhirnya berjaya melangsaikan hutang berjumlah RM1.2 juta.

Air terpaksa tinggal di dalam kereta yang menjadi satu-satunya harta miliknya selepas menjual semua aset perniagaan, rumah dan kereta selama lebih setahun lalu.

Anak kelahiran Bintulu, Sarawak itu sebelum ini mempunyai perniagaan berjaya, kediaman selesa dan memandu kereta import berubah sekelip mata selepas terpedaya menjadi muka depan syarikat pelaburan mata wang digital.

Disebabkan kejatuhan mata wang digital, pihak syarikat tersebut menghilangkan diri dan meninggalkan Ariff yang mengambil keputusan untuk menggalas kesalahan itu.

Ariff Peter berkata, sejak kisahnya tular, ia hasil bantuan orang ramai sudi menggunakan pelbagai perkhidmatan yang ditawarkannya di media sosial.

“Sebelum ini, semua hutang dilunaskan hasil perkhidmatan yang saya tawarkan dan baki RM30,000 lagi dibantu rakan perniagaan kerana mereka percaya, jika saya mampu fokus dengan bisnes tanpa bebanan hutang.

“Mereka yakin perniagaan bersama ini mampu pergi lebih jauh dan berjaya,”ujarnya.

Tambah Ariff Peter, kehidupannya kini jauh lebih baik berbanding sebelum ini, selain sudah tinggal di sebuah rumah terletak di Cheras.

Malah, dia kini membuka peluang perniagaan kepada orang lain dan bersyukur berjaya keluar daripada belenggu hutang yang membebankan sepanjang lebih dua tahun.

Pelbagai

Scroll to Top