Terkini

Rahsia terbongkar, bapa belasah anak setengah maut ditahan

SEORANG bapa kepada remaja berusia 17 tahun telah ditahan kerana dipercayai memukul dan merogol anaknya sendiri di Kawasan Kota, Rembau, Negeri Sembilan.

Tindakan remaja perempuan itu mengadu kepada teman wanita bapanya bahawa dia telah dirogol lelaki tersebut merupakan faktor dia dipukul setengah maut oleh suspek.

Menurut Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintenden Hazri Mohamad berkata, pihaknya menerima maklumat dari orang awam berkaitan kejadian seorang remaja perempuan telah dipukul oleh bapa kandungnya.

Bertindak atas maklumat, pada 24 Januari, 12.20 malam, sepasukan polis dari Balai Polis Kota telah pergi ke tempat kejadian. Mereka membuat tangkapan terhadap lelaki berumur 46 tahun itu, manakala, mangsa telah dikejarkan ke Hospital Tampin dengan bantuan ambulan untuk rawatan selanjutnya.

Hazri berkata, siasatan awal mendapati suspek merupakan bapa kandung kepada mangsa. Semasa kejadian, terdapat saksi membuat rakaman dan telah tampil memberi keterangan kepada pihak polis.

“Permohonan reman ke atas suspek telah dibenarkan oleh Mahkamah Rembau selama empat hari sehingga 27 Januari dan suspek kini ditahan di lokap IPD Rembau bagi siasatan lanjut.

“Kes diklasifikasikan di bawah Seksyen 324 Kanun Keseksaan / 18A Akta Keganasan Rumah Tangga bagikesalahan mendatangkan kecederaan menggunakan senjata. Pihak polis juga sedag menjalankan siasatan sekiranya wujud kesalahan lain,” katanya.

Pihak polis daerah Rembau memohon kerjasama orang awam yang mempunyai maklumat berkaitan kejadian, boleh menghubungi terus Pegawai Penyiasat, Sarjan Matzaimi Matsin di talian 013-979 5680 atau bilik gerakan IPD Rembau di talian 06-685 1999.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top