Terkini

Pegawai kanan polis parah, anak maut dalam kemalangan di MRR2

SEORANG pegawai kanan polis berusai 46 tahun mengalami cedera parah, manakala anak perempuan berusia enam tahun maut selepas motosikal yang ditunggangi mereka terlibat dalam kemalangan dengan sebuah kereta di Lebuhraya Lingkaran Tengah (MRR2) pada Isnin.

Ketua Jabatan Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik Kuala Lumpur, Asisten Komisioner Sarifudin Mohd Salleh berkata, pihaknya menerima laporan berkenaan kemalangan jalan raya itu kira-kira pukul 8.50 pagi.

“Hasil siasatan polis mendapati semasa kemalangan berlaku pegawai kanan polis berpangkat Asisten Superintendan yang bertugas di Ibu pejabat Polis Daerah Cheras sedang bergerak lurus di lorong paling kiri kemudian telah dilanggar dari belakang oleh sebuah motosikal.

“Kemalangan berlaku semasa kereta Mitsubishi Xpander sedang bergerak lurus di lorong paling kiri sebelum sampai ke tempat kejadian telah dilanggar dari belakang oleh motosikal berkenaan.

“Akibat pelanggaran tersebut, penunggang motosikal bersama pembonceng telah terjatuh ke atas jalan dilorong yang sama dan mengalami kecederaan,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Sementara itu, kanak-kanak itu telah disahkan meninggal dunia semasa menerima rawatan manakala penunggang motosikal mengalami kecederaan patah tangan kanan dan kiri.

Selain itu, seorang wanita, 45, yang merupakan pemandu kenderaan tidak mengalami sebarang kecederaan.

Orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat kejadian diminta menghubungi Balai Polis Trafik, Jalan Tun H.S Lee di talian 03-2071 9999 atau Hotline JSPT Kuala Lumpur ditalian 03-40260267 169 atau melaporkan kepada mana-mana balai polis berhampiran.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top