Nama Aina Abdul sekali lagi jadi bualan ramai bila dia tampil dengan busana yang memang luar jangka, diperbuat daripada tuala “Good Morning”.
Yes, bukan biasa-biasa. Kali ni Aina bawa konsep yang cukup berani bila hampir 150 helai tuala berkualiti tinggi digunakan untuk hasilkan satu persalinan pentas yang nampak unik tapi tetap ‘high fashion’.
Teruskan MembacaApa yang lagi menarik, keseluruhan busana ni ambil masa sekitar dua minggu untuk disiapkan, dengan setiap helaian disusun rapi bagi bagi nampak kemas dan penuh karakter.
Di sebalik rekaan yang nampak ‘simple’ tu, sebenarnya ada idea besar. Aina sendiri jelaskan pemilihan tuala ikonik tu bukan sekadar nak nampak lain daripada yang lain, tapi ada nilai simbolik, tentang permulaan baru dan ‘comeback’ dalam kerjaya seni dia.
Kalau fikir balik, tuala “Good Morning” ni memang dekat dengan kehidupan ramai rakyat Malaysia, dari dapur rumah sampai ke rutin harian. Jadi bila benda biasa ni diangkat ke pentas, terus jadi sesuatu yang segar dan lain daripada kebiasaan.
Seperti biasa, setiap kali Aina tampil dengan gaya pelik dan berani, mesti ada dua reaksi, yang kagum dan yang blur. Tapi satu benda yang tak boleh dinafikan, dia memang konsisten pecahkan norma fesyen tempatan.
Apa pun reaksi netizen, Aina tetap dengan cara dia, tak ikut arus, tapi cipta trend sendiri.
















