Terkini

PRN: Peti undi mula tiba di pusat penjumlahan rasmi undi

Peti undi bagi Pilihan Raya Negeri (PRN) di enam negeri mula tiba di pusat penjumlahan rasmi undi selepas proses pengundian tamat secara rasmi pada 6 petang.

Pusat pengundian ditutup secara berperingkat-peringkat bermula pukul 1 tengah hari hingga 6 petang tadi bergantung kepada kedudukan kawasan yang terlibat.

Petugas SPR di TERENGGANU menggunakan helikopter bagi membawa peti undi daripada pusat mengundi Sekolah Kebangsaan Pulau Redang ke pusat penjumlahan rasmi undi pada 4.45 petang di Institut Pendidikan Guru Kampus Dato Razali Ismail, Batu Rakit.

Seramai 1,307 pengundi berdaftar di Pulau Redang dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Batu Rakit dan pusat mengundi Sekolah Kebangsaan Pulau Redang di pulau itu ditutup pada 3 petang.

Di SELANGOR, pusat penjumlahan rasmi undi bagi DUN N18 Hulu Kelang di Dewan Serbaguna Majlis Perbandaran Ampang Jaya (MPAJ )AU2, Keramat, menerima peti undi pertama kira-kira 6.30 petang.

Di KEDAH, pusat penjumlahan rasmi undi bagi DUN Jeneri di Sekolah Menengah Kebangsaan Agama Sik turut mula menerima peti undi pertama kira-kira 6.30 petang yang merupakan peti undi awal.

Peti undi awal dan undi pos juga adalah yang pertama tiba di Kolej MARA Kuala Nerang yang merupakan pusat penjumlahan rasmi undi bagi kerusi DUN Kuala Nerang dan DUN Pedu.

Pelbagai

Scroll to Top