Terkini

Prihatin dengan mangsa banjir, PM utamakan nasib rakyat Kelantan

Perdana Menteri, Datuk Seri Anwar Ibrahim menerusi Kerajaan Persekutuan akan terus memantau keadaan mangsa banjir dan situasi di Kelantan bagi memastikan rakyat mempunyai tempat berteduh yang selesa.

Kata Anwar, pihaknya turut berusaha mengatasi kesan buruk yang dialami oleh mangsa banjir.

“Usai tiba di Kota Bharu, Kelantan, saya langsung diberi taklimat ringkas berkaitan perkembangan terkini situasi banjir dan pengoperasian pasukan keselamatan kita.

“Sambil diapit Menteri Besar Kelantan, Datuk Mohd Nassuruddin Daud; Menteri Sumber Asli dan Kelestarian Alam, Nik Nazmi Nik Ahmad dan Ketua Pengarah NADMA, Datuk Khairul Shahril Idrus, taklimat itu juga memperincikan masalah yang dihadapi, cabaran operasi, status mangsa di pusat pemindahan sementara (PPS) selain pemberian bantuan kepada yang terkesan dengan bencana banjir.

“Agensi Kerajaan Persekutuan dan kerajaan negeri sedang bekerjasama rapat bagi memastikan urusan kebajikan mangsa banjir yang diberi keutamaan pada setiap masa,” katanya menerusi kenyataan di Facebook.

Beliau turut melawat Jambatan Lubok Jong bagi melihat sendiri kesan banjir dan langkah untuk mengatasi masalah banjir di kawasan itu. — KL VIRAL

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top