Terkini

Dr Zaliha santuni mangsa kebakaran Flat Sri Sabah

MENTERI di Jabatan Perdana Menteri (Wilayah Persekutuan), Dr Zaliha Mustafa melawat ke kediaman mangsa kebakaran di Flat Sri Sabah, Cheras, Kuala Lumpur pada Selasa.

Menerusi hantaran di Facebook, Dr Zaliha memberitahu, Jabatan Wilayah Persekutuan (JWP) telah menyelaraskan bantuan khas buat lima keluarga yang terkesan ekoran insiden kebakaran berkenaan.

“Saya telah menyerahkan sumbangan tunai yang berjumlah RM7,300 kepada keluarga yang terkesan dan pihak Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) turut mengusahakan rumah transit selama enam bulan kepada mereka mulai 15 Februari 2024.

“Wang sumbangan tunai tersebut disumbangkan oleh JWP, DBKL, Pejabat Ahli Parlimen Bandar Tun Razak dan Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat (KPWKM) melalui JKM,” katanya.

Dalam pada itu, Dr Zaliha turut mengucapkan terima kasih kepada pihak bomba, DBKL, Polis Diraja Malaysia (PDRM) dan pelbagai pihak lain dalam menyelamat dan memindahkan mangsa kebakaran tersebut.

Turut hadir dalam sesi lawatan tersebut ialah Ahli Parlimen Bandar Tun Razak, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail, Timbalan Menteri KPWKM, Datuk Dr Noraini Ahmad dan Ahli Parlimen Cheras, Tan Kok Wai. — KL Viral

Baca juga:

https://www.kualalumpurviral.com/2024/02/jom-sertai-program-teh-hijau-kuala-lumpur-kembali-lagi-17-februari-depan/

Pelbagai

Scroll to Top