Terkini

150 belia sertai program sembang santai bersama Datuk Bandar Kuala Lumpur

SERAMAI 150 orang belia yang menyertai program Malaysia Future Leader School (MLFS) telah menghadiri sesi sembang santai bersama Datuk Bandar Kuala Lumpur, Datuk Seri Kamarulzaman Mat Salleh di Dewan Megapuri, Menara DBKL 1 pada Khamis.

Kamarulzaman berkongsi kepada ramai mengenai perjalanan karier beliau sebagai seorang penjawat awam di Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL).

Beliau turut berkongsi cara beliau menjaga kebajikan kakitangan di DBKL di samping menyatakan ciri-ciri utama seorang pemimpin kepada peserta yang merupakan bakal pemimpin pada masa akan datang.

Sebelum mendengar perkongsian beliau, para peserta diberi taklimat mengenai DBKL untuk menambah pengetahuan mereka dengan lebih lanjut mengenai organisasi tersebut.

Dalam pada itu, Kamarulzaman turut mendoakan semua peserta agar berjaya dan cemerlang dalam program MLFS serta berjaya memperoleh keputusan Sijil Peperiksaan Malaysia (SPM) yang cemerlang.

Untuk info, program MLFS merupakan satu program nasional yang bertujuan untuk menggilap bakat kepimpinan masa hadapan negara yang diterajui oleh Akademi Kenegaraan Malaysia (AKM).

Turut hadir dalam sesi sembang santai tersebut, Ketua Pengarah AKM, Mohd Haswandi Ahmad. — KL Viral

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top