Terkini

Lelaki cedera dalam pergaduhan di Klang

SEORANG lelaki cedera berikutan kejadian pergaduhan yang berlaku di hadapan sebuah restoran di Bandar Bukit Tinggi, Klang pada Isnin lalu sekitar pukul 8.15 malam.

Menurut kenyataan, punca kejadian berlaku apabila mangsa didakwa memandu secara melulu sehingga hampir terlanggar sebuah motosikal dinaiki seorang lelaki lain sebelum pertengkaran berlaku.

Ketua Polis Daerah Klang Selatan, ACP Cha Hoong Fong berkata, mangsa yang berumur 19 tahun itu telah ditumbuk oleh abang suspek di bahagian muka sebanyak satu kali.

“Mangsa mengalami kecederaan luka kecil di bahagian kening kanan dan calar di siku tangan kanan.

“Polis telah membuka kertas siasatan di bawah Seksyen 160 Kanun Keseksaan iaitu kesalahan gaduh gempar yang boleh dihukum penjara selama enam bulan atau denda RM1,000 atau kedua-duanya sekali,” katanya.

Sebelum ini, satu rakaman berkaitan kejadian tular di media sosial dan orang ramai dinasihatkan untuk menghentikan penyebaran video tersebut bagi tujuan keselamatan.

Polis juga menyeru agar orang ramai yang mempunyai sebarang maklumat berhubung kejadian untuk hadir ke mana-mana balai berhampiran bagi membantu siasatan.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top