Terkini

DBKL gempur 19 premis hiburan di ibu negara

Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) menerusi Jabatan Penguatkuasaan DBKL menggempur 19 premis hiburan termasuk pusat urut tawar perkhidmatan seks di sekitar ibu negara.

Operasi Tindakan Khas Premis Berisiko itu dilaksanakan pada Rabu dan Jumaat di Jalan Telawi Bangsar; Jalan Sultan Ismail; Jalan Metro Pudu; Publika Jalan Dutamas; Jalan Puchong dan Jalan Kuchai Maju.

DBKL dalam satu kenyataan memaklumkan hasil serbuan dan pemeriksaan mendapati premis terbabit dikesan menawarkan khidmat seks serta mengadakan aktiviti hiburan tanpa kebenaran dan kelulusan pihak berkuasa.

Sehubungan itu, DBKL membuka enam kertas siasatan (IP) di bawah Seksyen 4(1)(a) dan 4(1)(b) dan di bawah Akta Hiburan 1992 kerana mengadakan aktiviti hiburan (live muzik/DJ) tanpa kebenaran.

Tujuh buah premis dikenakan tindakan sita melibatkan 52 pelbagai peralatan muzik dan barangan dipindahkan terdiri daripada sound processor, mixer sound, digital mixing, speaker, monitor, mic receiver, komputer riba, tablet, CCTV, kondom, gel pelincir dan lain-lain.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top