Terkini

Dua maut, lori rempuh 11 kenderaan di Putrajaya

Sebuah lori dipercayai telah mengubah laluan dari lorong tengah ke kiri sebelum merempuh 11 buah kenderaan termasuk sebuah motosikal pengiring polis dalam nahas di Kilometer 5.7 Jalan Persiaran Utara di sini pada Rabu.

Kejadian kira-kira jam 10.14 pagi itu melibatkan enam kereta, dua lori, tiga motosikal dan sebuah motosikal polis trafik, dengan satu daripada lori terlibat dipercayai melanggar kenderaan yang sedang berhenti dalam barisan di jalan tersebut.

Ketua Polis Daerah Putrajaya, Asisten Komisioner A Asmadi Abdul Aziz berkata, akibat kemalangan itu dua individu maut di tempat kejadian.

“Semakan menerusi kamera litar tertutup (CCTV) di lokasi kejadian menghala ke Puchong berhampiran susur keluar Persiaran Timur itu mendapati sebuah lori dari arah belakang dipercayai telah mengubah haluan sebelum merempuh beberapa buah kenderaan yang berhenti di lokasi.

“Rempuhan berkenaan mengakibatkan dua individu maut manakala beberapa individu lain mengalami kecederaan,” katanya menerusi kenyataan pada Rabu.

Katanya, pemandu lori tersebut kini ditahan untuk siasatan lanjut.


Pelbagai

Scroll to Top