Terkini

“Bukan semua wanita boleh terima…” Aisyah Hijanah dapat 100 peratus hak harta sepencarian dengan suami

Pempengaruh popular, Aisyah Hijanah yang namanya hangat diperkatakan selepas suaminya Mohd Hazalif Mohd Hazani atau lebih dikenali sebagai Alif Teega, mendedahkan bahawa dirinya mendapat hak 100 peratus terhadap harta sepencarian mereka.

Perkara itu dikongsikan oleh usahawan tersebut di media sosial.

Jelasnya, hal itu termasuklah pegangan pengurusan perniagaan tudung, rumah, kereta termasuk beberapa aset lain.

Kata Aisyah, 25, setiap wanita yang menjalani kehidupan rumah tangga poligami perlu bersabar dan tidak perlu terburu-buru dalam membuat keputusan sekiranya perkara itu melibatkan hak dalam perkahwinan.

“Jangan buat keputusan apabila marah ataupun sedih kerana ia akan merosakkan semuanya.

“Catat semua aset bersama dan buat perjanjian khas. Kalau mampu lantik peguam, silakan.

“Poligami bukan sesuatu yang haram, tetapi bukan semua wanita boleh menerima keadaan ini,” katanya dalam satu hantaran di Instagram.

Aisyah turut memberitahu, perkara tersebut dilakukan bukan kerana tamak mahupun gila harta, tetapi memperjuangkan masa depan anak-anak.

Katanya, isteri tidak akan terlepas daripada pelbagai ujian bersama suami, namun perkara itu tidak menghalang mereka daripada terus mempertahankan hak sedia ada.

“Aisyah doakan agar mana-mana wanita yang diuji dengan perkara yang sama diberikan kekuatan dan ketenangan hidup bersama suami serta anak-anak.

“Terima kasih @alifteega kerana beri kerjasama yang baik dan beri hak sepatutnya. Semoga ALLAH mudahkan urusan,” ujarnya.

Sebelum ini, kisah rumah tangga Aisyah menjadi perhatian selepas memberitahu dirinya dimadukan oleh Alif Teega, 29, saat sedang hamil lima bulan.

Jelasnya, kejadian tersebut merupakan ujian terhadap dirinya yang sentiasa berdoa agar berpeluang dimasukkan ke syurga tanpa hisab. — KL VIRAL

Pelbagai

Scroll to Top