Terkini

Raja Permaisuri Agong zahir ucapan sambutan Hari Wanita

RAJA Permaisuri Agong Raja Zarith Sofiah bertitah menyeru rakyat supaya menghargai wanita, menghormati dan menyantuni mereka dengan lemah lembut dan penuh kasih sayang.

Menerusi laman Facebook rasmi Sultan Ibrahim Sultan Iskandar pada Jumaat, Raja Zarith Sofiah bertitah menzahirkan ucapan Selamat Menyambut Hari Wanita Antarabangsa 2024 kepada semua wanita di Malaysia.

Baca juga: DBKL roboh binaan struktur tambahan tanpa kelulusan

Baca juga: DBKL ajak warga kota sumbang barang ‘preloved’ di pusat pengumpulan barang terpakai

“Seri Paduka Baginda Raja Permaisuri Agong menyeru rakyat menghargai wanita dan hormati serta santunilah mereka dengan lemah lembut dan penuh kasih sayang kerana mereka juga berperanan dalam membantu kepada pembangunan negara,” menurut hantaran di laman Facebook.

Mengangkat tema sambutan tahun ini ‘Wanita Dijulang Negara Gemilang’, Raja Zarith Sofiah turut menzahirkan penghargaan kepada semua wanita yang menggalas pelbagai tanggungjawab sama ada sebagai isteri, ibu serta pelbagai bidang pekerjaan yang diceburi.

Hari Wanita Antarabangsa disambut pada 8 Mac setiap tahun bagi mengiktiraf pencapaian wanita dalam pelbagai bidang serta memperjuangkan hak golongan berkenaan. — KL Viral

Pelbagai

Scroll to Top