Terkini

Aisyah Hijannah cetus kontroversi demi publisiti murahan?

PEMPENGARUH Aisyah Hijannah Azhari menjawab persoalan berkaitan spekulasi ‘penipuan demi kepentingan diri sendiri’ yang tular di laman media sosial selepas PW Community membuat satu kenyataan menerusi Facebook.

Kenyatan yang dibuat PWC itu berjudul ‘Madu dua the teaser’ mendakwa pemilik syarikat tudung itu mengutip derma demi kepentingan sendiri dan sengaja mencetuskan kontroversi demi publisiti dan simpati.

Aisyah turut mengeluarkan kenyataan bagi menjelaskan segala yang diperkatakan dengan mengeluarkan kenyataan melalui instagram storynya dengan mengataka semua yang dituduh adalah palsu.

“Pernikahan kedua yang telah viral tersebut bukanlah content.Mungkin orang melihat saya tenang dan tidak percaya bahawa apa yang berlaku itu adalah benar.

“Pernikahan itu ada lah benar. Saya dan peguam telah mendapatkan perintah mahkamah atas penukaran harta sepencarian 100 peratus pada bulan 2 yang lepas.Dan, harta sepencarian itu hanya boleh dibahaskan di dalam mahkamah atas tiga sebab (poligami,cerai & meninggal).

“Sijil nikah suami berkenan juga ada pada saya sebagai bahan bukti yang boleh dibicarakan di mahkmah atas harta sepencarian dan suami saya tidak mendedahkan rupa isteri keduanya kerana hendak menjaga sensitiviti masyarakat khususnya diri saya sendiri.

“Bagi isu bekas pekerja yang diberhentikan dalam tempoh 24 jam akibat mempersoalkan isu audit syarikat adalah fitnah. Pekerja tersebut diberhentikan atas tingkah lakunya yang melanggar etika bekerja di dalam syarikat,” jelasnya.

Jelasnya lagi, beliau dalam perjalanan menunaikan Haji. Segala bukti telah dikemukakan kepada pihak mahkamah dan peguamnya bagi mengambil tindakan lanjut.

Menurut Aisyah beliay akan mengambil tindakan sejurus selepas pulang daripada melakukan haji nya.

Baca juga :

Pelbagai

Scroll to Top