Terkini

‘Tukang rakam’ terhibur jadi penonton peniaga wanita bergaduh bertumbuk, baling kerusi

Persaingan dalam dunia perniagaan dianggap sebagai perkara biasa kerana perkara itu sudah menjadi sebahagian daripada asam garam bergelar usahawan.

Bahkan, persaingan secara sihat juga amat digalakkan agar tidak tercetus salah faham ataupun timbul perasaan dengki antara satu sama lain.

Bagaimanapun perkara berbeza berlaku apabila terdaapt dua kumpulan perniagaan saling berbalah dan berkelahi antara satu sama lain sehingga menimbulkan kekecohan.

Dalam satu video yang tular di aplikasi X, jelas kelihatan beberapa wanita dan lelaki saling bergaduh mulut dan bertumbuk serta membaling kerusi plastik.

Video berdurasi 45 saat itu turut jelas kelihatan individu yang merakam video terbabit kedengaran seperti ‘terhibur’ menyaksikan perbalahan itu sambil ketawa.

Melihat ke ruangan komen, beberapa pengguna media sosial berpendapat pergaduhan itu berpunca daripada salah faham peniaga yang dipercayai menjual hidangan sama.

Dalam pada itu, terdapat juga yang mengatakan pergaduhan tersebut disebabkan oleh perebutan tapak perniagaan di kawasan tapak pasar malam.

“Depan rezeki pun nak bergaduh, saya tak faham. Kalau ada benda yang tidak puas hati, settle cara baik. Kalau tak boleh jugak, pergi balai. Ni depan budak-budak dan orang ramai. Sungguh memalukan,” kata Feera.

“Melayu dengan dengki sesama bangsa sendiri tak kan terpisah sepanjang zaman bab-bab harta dan kuasa,” kata Ichigo.

Susulan kejadian itu, pengguna media sosial menasihatkan agar dua kumpulan peniaga itu berbincang dengan cara baik agar tidak menimbulkan kekecohan di tempat umum.

Bagaimanapun lokasi kejadian dan keadaan mangsa yang terlibat dalam pergaduhan itu tidak dapat diketahui dengan lebih lanjut. — KL VIRAL

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top