Terkini

Tular rakaman CCTV insiden simbah asid Faisal Halim

VIDEO rakaman kamera litar tertutup (CCTV) yang memaparkan kejadian pemain bola sepak kebangsaan, Faisal Halim disimbah asid tular di laman sosial pada Khamis.

Video berdurasi 56 saat tersebut menunjukkan seorang lelaki bertopi kelihatan sedang menanti Faisal yang sedang berjalan ke arah kereta miliknya.

Faisal yang sudah berada di hadapan pintu kereta bahagian pemandu itu kemudiannya didekati oleh suspek tersebut sebelum dia bertindak menyimbah asid tersebut kepada Faisal.

Faisal yang telah diserang dan bertindak melarikan diri manakala seorang wanita, dipercayai isteri kepada Faisal kemudian mengejar pelaku tersebut namun gagal selepas suspek tersebut melarikan diri menaiki motosikal yang sudah menunggunya dari permulaan kejadian itu.

Terdahulu, pihak Polis Diraja Malaysia (PDRM) telah mendedahkan lakaran fotofit suspek kepada orang awam pada Isnin.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain berkata, suspek memakai topi dengan motif camo dan mengenakan pelitup muka bercorak.

“Suspek berada dalam anggaran umur 30 tahun dan mempunyai ketinggian 165 sentimeter dengan saiz badan yang sederhana serta kulit sawo matang.

“Orang ramai yang mengenali atau mempunyai maklumat mengenai individu yang mempunyai wajah seperti yang dilakar diminta menghubungi pegawai penyiasat polis,” katanya dalam kenyataan.

Razarudin turut memaklumkan maklumat boleh disalurkan kepada Pegawai Penyiasat Unit Siasatan Jenayah Terkelas, Bahagian Pendakwaan/Undang-Undang (D5), Jabatan Siasatan Jenayah Bukit Aman, Inspektor M Jagachandran A/L Murugesen melalui talian 012-684 8166 atau 03-2266 6071 atau tampil ke mana-mana balai polis berhampiran.

Baca juga:

Pelbagai

Scroll to Top